"Kun reissaa niin paljon kuin minä, havereita saattaa sattua. Onneksi Akuutista saa kätevästi myös tarvittavat rokotukset ja passit."

-Frankie

Vanhenevan koiran terveystarkastus

Rokotuskäyntien yhteydessä eläinlääkäri suorittaa lemmikin yleisen terveystarkastuksen, mutta rokotusajan puitteissa on mahdotonta lähteä tarkemmin selvittämään koiran terveydentilaa. Tämän vuoksi olemme aloittaneet Akuutissa vanhenevien koirien säännölliset, perusteelliset terveystarkastukset. Koirien keskimääräinen elinikä ja se, missä iässä koira luokitellaan "vanhaksi", vaihtelee paljon koiran koon ja rodun mukaan. Kutsun saavien ikärajaksi olemme asettaneet 8 vuotta.

Vanhenevan koiran terveystarkastus Akuutissa sisältää perusteellisen yleistutkimuksen sekä virtsanäytteen ja perusveriarvojen (mm. valko- ja punasoluarvot, sokeri, maksa- ja munuaisarvot, proteiinit ja elektrolyytit) määrityksen. Samalla voidaan eläinlääkärin kanssa käydä läpi mm. mahdolliset ruokinnanmuutostarpeet. Jos on tarvetta rokotusten uusinnalle eikä terveystarkastuksessa ilmene rokotusta estäviä seikkoja, voidaan koira samalla käynnillä myös rokottaa.

Mikäli terveystarkastuksessa ilmenee tarvetta jatkotutkimuksiin (esim. röntgen-, ultraääni-, tähystys- tai EKG-tutkimus) tai jatkotoimenpiteisiin (esim. hammaskiven ja/tai hampaiden poisto, kasvainten kirurginen poisto, käytösterapia), varataan niitä varten uusi aika. Jos jatkotutkimukset ja -toimenpiteet niin vaativat, voidaan koira tällöin turvallisesti rauhoittaa, kun on valmiiksi tiedossa koiran perusterveydentila ja erityisesti munuaisten ja maksan toiminta. Koiran veriarvojen normaalitaso on  hyvä tietää, jolloin koiran mahdollisesti sairastuessa on olemassa vertailuarvot.

Koodiviidakko powered